Het hele jaar door maken we mooie foto's over alles wat met school te maken heeft. Deze foto's kunt u bekijken op Facebook, Instagram en Twitter. Echter:

De wet op privacy verplicht ons om ieder jaar uw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw kind(eren). Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door medewerkers van de school, of in onze opdracht worden gemaakt. Wij laten u graag met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Dat kan onder andere zijn in de nieuwsbrief, schoolgids, website of via social media. De opnamen worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden als activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s en in video’s te zien zijn.
Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met het maken en plaatsen van foto’s en video’s. We plaatsen geen opnamen waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. We plaatsen bij foto’s en video’s in principe geen achternamen van leerlingen en we taggen niemand. Wij vragen u als ouders dat ook niet te doen. Mochten wij dat constateren dan behoren deze berichten en tags verwijderd te worden.
We merken dat oudere leerlingen soms zelf een keuze willen maken om foto’s te laten gebruiken. U kunt dat natuurlijk met uw zoon/dochter bespreken. Als u uw keuze thuis met hen bespreekt, dan weten ze zelf waarom het gebruik van foto’s en video’s wel of niet mag. U mag natuurlijk altijd terugkomen op het door u genomen besluit. 

Bedankt voor uw begrip en voor uw medewerking!
Team Basisschool Voordeldonk

Twitter